Persondata- og cookiepolitik

Persondatapolitik


Hvilke data indsamler DR Billet om dig?

drbillet.dk administreres af DR Koncerthuset og er derfor underlagt samme persondata- og cookiepolitik som DR Koncerthuset.

Besøger du vores hjemmeside, indsamler vi din IP-adresse og data om dit styresystem, din mobile enhed, din internet-browser og dine aktiviteter på siden, fx hvilke arrangementer du ser, dine søgninger m.v. Vi ønsker ikke at indsamle følsomme data om dig, medmindre du selv har givet os dem. Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dit navn, e-mailadresse, tlf.nr., køn, fødselsdato og interesser. Køber du en koncertbillet eller andet hos DR Billet eller et billetbureau, får vi bl.a. [dit navn, adresse og billetoplysninger].

Det bemærkes, at denne persondatapolitik kun gælder for DR Koncerthusets og DR Billets hjemmeside drbillet.dk. På DR’s hjemmeside dr.dk finder du den persondatapolitik, som gælder der.

Hvordan bruger vi dine data?
Vi bruger data om dig til at lave en profil af dig, give dig målrettet markedsføring, sikre at dit billetkøb gennemføres korrekt, hindre uregelmæssigheder og optimere vores hjemmeside. Efter persondataforordningens artikel 6 må vi behandle dine data, hvis:

a)  du har samtykket hertil, tilmeldt dig vores nyhedsbrev og/eller accepteret cookies
b)  det sker for at opfylde en aftale med dig, eller
c)  vi har en legitim interesse i at forbedre og administrere vores tjenester og dit samtykke mv., og denne interesse overstiger eventuelle ulemper for dig.

Tilbagekalder du et samtykke, fortsætter vores behandling af dine data alene, hvis det er nødvendigt for at opfylde en aftale med dig eller kan baseres på en interesseafvejning.

Hvem får adgang til dine data?
Leverandører, der arbejder for os, kan få adgang til dine data, men må kun bruge dem til at løse de opgaver, vi beder dem om, og inden for de formål, vi har nævnt ovenfor. Det kan fx være virksomheder, der hjælper os med IT- og kundesupport.

Hvor længe opbevarer vi data?
Vi opbevarer dine data, så længe du bruger vores tjenester, og opbevaring er nødvendig for at opfylde de formål, vi har nævnt, eller andre legitime formål og forpligtelser som fx at kunne dokumentere vores behandling. Tilbagekalder du dit samtykke, sletter vi dine data, medmindre vores behandling kan fortsætte på et andet behandlingsgrundlag. Normalt sletter vi dine data senest ½ – 1 år efter, at formål er ophørt, dog slettes data om din onlineadfærd typisk efter 14 dage, dog op til 1 år afhængigt af cookie-type og formål. Vi har sikret os en passende og høj beskyttelse af dine data og rettigheder.

Dine rettigheder
Du kan få indsigt i de data, vi behandler om dig og kræve at få data berigtiget eller slettet, eller at vores brug heraf begrænses. Gør du med rette indsigelse mod vores behandling, må vi ikke længere behandle dine data. I nogle tilfælde kan du få data, du har givet os, udleveret eller sendt til en tredjepart. Har du givet os dit samtykke til at få markedsføringsmateriale mv., kan du til enhver tid tilbagekalde dette via khweb@dr.dk

Kontakt og klager
DR Billet er en del af DR, CVR-nr. 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C. Vi er ansvarlige for behandlingen af dine data og du er altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) på e-mail: dpo-mail@dr.dk, på telefon: +45 35 20 30 40 eller ved brev: DR, DR Byen, att.: Databeskyttelsesrådgiver, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C. Du kan klage over vores databehandling til DR’s Databeskyttelsesrådgiver, eller Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, dt@datatilsynet.dk.

Ændringer
Vores persondatapolitik kan ændres men altid ses på vores hjemmeside. Hvis vi ændrer vores persondatapolitik, og det har betydning for behandlingen af data om dig, vil vi orientere dig herom.

Cookiepolitik


Formål
På vores hjemmeside bruger vi online identifikatorer og -teknologier (“Cookies”) til at identificere dig og dit udstyr, registrere din adfærd, optimere vores hjemmeside, lave en profil af dig, give dig målrettet, digital markedsføring via vores egne medier og via tredjepart. Det bemærkes, at denne cookie politik kun gælder for DR Billets hjemmeside drbillet.dk. På DR’s hjemmeside dr.dk finder du den cookie politik, som gælder der.

Hvad er en cookie?
En cookie er en tekstfil, som placeres på din harddisk af en webserver. Cookies indeholder oplysninger, der senere kan læses af en webserver på det domæne, som udstedte cookien til dig dvs. hjemmesiden genkender dig, næste gang du besøger den. Cookies kan ikke bruges til at køre programmer eller sende virus til din computer.

Tredjepartscookies
Vores hjemmeside gør brug af tracking programmer fra bl.a. [Google Analytics, Google AdWords, Google Tag Manager, Facebook og One Prediction], der også sætter Cookies og dermed kan lagre og tilgå lagrede data om dig og dele dem med os og vise målrettet indhold på sociale medier som fx Facebook, Youtube, Twitter og Instagram.

Som en del af DR Billets events og arrangementer, koncerter, begivenheder og omtaler kan der anvendes socialt medie indhold – fx indlejret indhold fra Twitter, Facebook, YouTube eller lignende. Hvis du interagerer med dette indhold fra sociale medier, vil din adfærd blive tracket af tredjepart og det sociale medie kan evt. henføre disse data til din profil på det sociale medie. Den behandling, som det sociale medie foretager, ligger uden for DR Billets kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og det sociale medie.

Fravalg af cookies
Hvis du ikke ønsker, at vi indsamler og gemmer data om dig, kan du slå Cookies fra i indstillingerne fra din internet-browser. Måden afhænger af, hvilken internet-browser du anvender. Her kan du læse, hvordan du gør, hvis du bruger Firefox, Google Chrome eller Internet Explorer, Windows 7, 8.1 og 10.

Klage
Du kan klage over vores Cookie brug til vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) på e-mail: dpo-mail@dr.dk, på telefon: +45 35 20 30 40 eller ved brev: DR, DR Byen, att.: Databeskyttelsesrådgiver, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C eller til Erhvervsstyrelsen på erst@erst.dk.

Sådan sletter du cookies

Se vejledning her.

Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Google Adwords remarketing (reklame)
Websitet bruger cookies fra Google Adwords til at målrette reklamer specifikt til folk, der har besøgt drbillet.dk.

Du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies her.

Du kan se og slette eventuel information omkring dine interesser og demografiske gruppe, som Google har lagret her.

Tredjeparts cookies
Drbillet.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette link.

Du kan fravælge Google Analytics her.

Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos DR Koncerthuset, skal du rette henvendelse på dpo-mail@dr.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i lov om massemediers informationsdatabaser og Persondataloven.

Kontakt DR Billet
Du kan kontakte DR Billet via følgende denne email

Persondata- og cookiepolitik opdateret maj 2018.